Din handlekurv er tom

Som Real Madrid, tilpasser Portugal seg også til livet uten Rona

11/10/2018 0
Det er ikke bare Real Madrid som må tilpasse seg livet uten Cristiano Ronaldo.
 
Portugals nasjonale fotballag har også hatt å klare seg uten stjernen fremover da han tar en pause fra internasjonal plikt etter overføringen til Juventus og midt i en voldtatt anklage mot ham.
 
Ronaldo har ikke blitt kalt opp til landslaget siden VM, og den portugisiske fotballforbundet har allerede sagt at han heller ikke vil bli vurdert for kommende internasjonale kamper senere i år.
 
Portugal, som vant EM i 2016 for sin første store tittel, spiller i Polen på torsdag i UEFA Nations League, sin tredje kamp uten Ronaldo siden VM-turneringen i Russland. Teamet vil møte Skottland i en vennlig på søndag.
 
"Det beste i verden er fortsatt det beste i verden, men han er ikke her, og vi må fokusere på de som er," sa Portugal-treneren Fernando Santos onsdag. "Jeg stoler fullt på spillerne som er her, og de vil komme gjennom for oss."
 
Santos sa at Ronaldo forblir fullstendig forpliktet til landslaget, etter at han hoppet over lagets to første kamper etter at VM var på vei etter en travel off-season som inkluderte hans trekk fra Real Madrid til Juventus. Santos hadde sagt at Ronaldo fortsatt satte seg inn i den italienske klubben og trengte tid til å fokusere på det.
 
I forrige uke ga Santos ikke detaljer for å ikke inkludere Ronaldo i laget, og sa at beslutningen ble truffet etter en treveissamtale mellom ham, spilleren og lederen av den portugisiske fotballforbundet. Klubbmeldingen kom etter nyheten om at Ronaldo håndterer en voldtatt påstand i USA, selv om Santos ikke kommenterte spillerens sinnstilstand, og heller ikke sa han at beslutningen hadde noe å gjøre med off-field-problemer.
 
Santos 'problem nå er hvordan han får sitt lag uten Ronaldo. Og det er der Andre Silva kommer inn.
 
Den 22 år gamle angriperen, som anses å være den perfekte vingen for Ronaldo i Portugals angrep, har gjort det bra med seg selv denne sesongen. Han var avgjørende i lagets åpningsvinne mot Italia i Nations League i forrige måned, og scoret den andre halv vinneren som forlot Portugal på toppen av Gruppe 3 i League A i Europas nyeste konkurranse.
 
En seier i torsdag vil ennå ikke sikre Portugal en plass i de siste fire i Nations League i juni, men det vil holde laget fra å bli henvist til den andre tier League B. Portugal fører gruppe 3 med tre poeng, to til enn både Polen og Italia. Italia har allerede spilt to ganger, mistet i Portugal og tegnet mot Polen hjemme.
 
"Hvis vi vinner denne kampen, vil det være et stort skritt for oss," sa Santos, som ble 64 på onsdag og skal markere sitt fireårsjubileum med landslaget. "Vi er veldig motiverte for å gjøre det til de siste fire."